Jelen csoport ötlete a csoporttagok azon szükségletéből indult ki, miszerint a legtöbb hozzánk fordulónak problémája van a párkapcsolatával vagy/és a párkapcsolat kialakításával. A hozzánk fordulók körében elterjedt a társ, kapcsolat, szexfüggőség jelenléte, mely, mint a szakirodalmi adatok és saját tapasztalataink is alátámasztják az egészséges társkapcsolat ellentéte. A felépülés egyik sarkalatos pontja a párkapcsolati élettel való foglalkozás, az elakadások, a félelmek, a kényszerek felismerése, megértése, elfogadása, valamint az ezeken történő változtatás.
A csoport 10 alkalomra szerveződött, a csoport vezetője dr. Hoyer Mária és az Alapítvány egyik segítője voltak. A Párkapcsolat-csoport során a résztvevők a különböző témák lépcsőfokain végighaladva átfogóbb képet kaphattak önmagukról, párkapcsolati elakadásaikról, problémáik hátteréről és a lehetséges megoldási módokról. A családi mintáktól kezdve, a szülőkkel való kapcsolatokon át a jelen elakadásokig, a párkapcsolat sikertelenségei és ezek megismerése, feloldása, majd a jövőbeni tervek, célok, álmok átbeszélése és megvalósítása voltak a főbb témái a csoportnak.

Hogyan kapcsolódjunk egymáshoz- előadás a társfüggésről 2012

Az előadó Horváth Gábor volt, a nágocsi rehabilitációs intézet szakmai vezetője.  A társfüggésről sokat lehet hallani manapság, sokan azonosulnak is ezzel, de mit is jelent valójában?Kit nevezhetünk társfüggőnek, hogyan lehet definiálni, milyen tünetek jellemzik a társfüggő személyt?Lehetséges-e a teljes gyógyulás, vagy a felépülés, ha igen, mit tehetünk ezért? Horváth Gábor ennek mentén beszélt a társfüggésről, milyen tünetei lehetnek, melyek lehetnek a kezelés módjai, az egészséges és a beteg család jellemzőit is sorra vette, példákkal, dalszövegekkel alátámasztva. A társfüggés megjelenési formáit is érintette, valamint a felépüléshez vezető útról is beszélt, melynek egyik fontos állomása szembenézni a gyermekkorban elszenvedett sérülésekkel. Az előadó közérthetően adta tovább tudását, a program második felében a kérdéseikre kaphattak választ a résztvevők.