2019-09-17 admin

MIBEN SEGÍTHET AZ EGYÉNI KONZULTÁCIÓ?

Egy hozzánk járó megosztását olvashatjátok:

konzultációs lehetőségek232 éves lány vagyok, tavaly kerestem fel a Hely-et, mert úgy éreztem teljesen elvesztettem önmagam, eltűntek az érzéseim, megérzéseim. Már azt sem tudtam mit érzek Anyám vagy a barátaim iránt. Nagyon szorongtam, önértékelési zavaraim, idegrendszeri és pszichés problémáim voltak; tourette szindróma tünetei, figyelemhiány zavar, kényszeres ellenőrzés, paranoia, üldözési mánia.

Mindig azt gondoltam, nyitott ember vagyok, de rájöttem hogy magamról igazából soha nem beszéltem. Még saját magamhoz sem mertem soha őszinte lenni, és az érzéseim folyamatos elnyomása azt eredményezte, hogy már ha őszinte akartam lenni sem voltam rá képes.
Ebből kifolyólag már olyan sok szorongás és stressz volt bennem, hogy kezdett teljesen felőrölni. Sokszor próbáltam pozitívan gondolkodni, ezoterikus könyveket olvastam, mitől lennék jobban  … de ezek nem segítettek.

Az agyam a negatív, vagy fájdalmas élményeket automatikusan figyelmen kívül hagyta. Azt gondoltam, sok régi fájdalmamat és sérelmemet jobb ha egyszerűen elfelejtek, és próbálok csak a pozitív dolgokra koncentrálni.
De így a negatívok nem oldódnak meg. Beláttam, hogy ha a fájdalmaimat nem mondom el és ha ezáltal nem dolgozom fel, azok ugyanúgy bennem maradnak, és gyűlnek, csak gyűlnek, majd egy idő után megesznek, bekebeleznek. Testi betegségem is kialakult emiatt.

Számos kompenzációm volt, amikről azelőtt úgy gondoltam, azokkal jutalmazom magam, de aztán már csak a szorongásomat növelték. Pl. munka, evés, szex, internet, közösségi oldalak, vásárlás és még sok más. A lényeg az volt, hogy legyek már valamitől boldog, feldobjam magam valamivel … és hogy egy percre se kelljen egyedül maradnom az érzéseimmel. Ha pedig épp nem valami kompenzációs cselekvést végeztem, a napom összes hézagját ábrándozással töltöttem az éppen aktuális “szerelemről”.

Nagyon hálás vagyok a Hely-nek, mert ez volt az első olyan közeg, ahol végre mertem magamról beszélni. A nehézségeimről, a múltamról, a fájdalmairól, bármiről. Mindig nagyon szégyelltem a problémáimat … azt, hogy egyáltalán vannak és hogy nem vagyok tökéletes. De itt megértéssel és együttérzéssel fogadtak, és csodák csodájára végre meg tudtam nyílni.

Külföldi lakhelyem miatt csoporton csak párszor tudtam részt venni, de lehetőségem adódott online egyéni konzultációkra, amiért nagyon hálás vagyok. Nagyon szerettem járni, izgalmas volt ismerkedni magammal, és nagyon tetszett hogy a beszélgetések nem a tüneteimet kezelték, hanem rávilágítottam a problémáim gyökereire.

Elég hosszú listával mentem a Hely-re 1,5 évvel ezelőtt, viszont már az a listám is hosszú, mi javult. Hosszú ideje túlsúllyal küszködtem, sokszor le is fogytam, aztán visszahíztam. Több mint 1 éve azonban sikerült életmódot váltanom, azóta egészséges a súlyom. Az étkezésemben mindent megváltoztattam és a mozgást is sikerült megszeretnem. Előtte hallani sem akartam róla. Nem is gondoltam volna hogy lelki munkálkodással mennyi mindent el lehet érni!

Életemben először voltam képes spórolni és visszafizetni valamit, amit régóta csak halogattam.
Az idegrendszeri és a pszichés problémáim sokat javultak, több meg is szűnt.
Anyámmal nagyon rossz volt a kapcsolatom; pl. egész héten szorongtam, hogy ha eljön a hétvége megint beszélnem kell vele. De ez már nem frusztrál.

Javult az önértékelésem, és még olyan is volt hogy szerettem magam. Erre eddig soha nem volt példa. Ahogy közelebb kerültem magamhoz, tulajdonképpen minden nehézségem, problémám és zavarom elkezdett javulni.
Vannak persze nehéz időszakaim. De ezekből már sokkal könnyebb a talpra állás, mert kaptam és találtam olyan eszközöket, amiket alkalmazhatok és nem a nulláról indulok.
Még mindig tanulok, sokat. De remélem egyszer felnőtt emberként élhetek, aki szereti magát. Tudom, hogy lehetséges.

Az egyéni konzultáció részleteit a honlapon olvashatod: http://magadert.vndesign.hu/egyeni-csalad-es-parkonzultacio